top of page
AKKA Lustrum Salon

De AKKA Salon in Pictura Groningen markeerde  het eerste lustrum van de Vereniging van Alumni van de Klassieke Academie (AKKA) in Groningen. AKKA kent inmiddels meer dan 100 leden; schilders, grafici en beeldhouwers. De tentoonstelling bestond uit meer dan 150 schilderijen, werken op papier en sculpturen van meer dan 65 kunstenaars. Het overgrote deel van de tentoonstelling bestond uit figuratief werk in verschillende stijlen en technieken, maar er was ook een aantal abstracte werken te zien. Met de salonopstelling werden de werken over alle muren verdeeld: mooi gegroepeerd, en verrassend in diversiteit.

In de ‘witte doos’ in Pictura was een kleine tentoonstelling gewijd aan de wisselwerking tussen woord en beeld: Kunst & Poëzie. Dichters uit Gent reageerden met gedichten op werken in de tentoonstelling en vice versa. De resultaten waren te zien in de witte doos.

De Salon werd 28 november 2021 (in besloten kring) geopend door Harry Tupan, directeur van het Drents Museum en Gerrit Velthuis (zijn toespraak kun je hier bekijken) en was te zien van 1 december tot en met 6 februari 2022.

- Deze AKKA manifestatie werd mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het De Graaf-Drijvers Fonds en de Kunstraad -

Lustrum Salon 1.png
Fotogalerij Lustrum Salon Pictura (swipe voor alle foto's / klik aan voor grotere afbeelding)
bottom of page