top of page

Welkom bij AKKA, dé vereniging van kunstenaars die aan de  Klassieke Academie  in Groningen zijn afgestudeerd. AKKA (Alumni Kunstenaars Klassieke Academie), opgericht in 2016, heeft meer dan honderd leden. Die werken samen om hun kunstwerken te exposeren en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

 

Wat kunnen we?
AKKA-leden staan voor vakmanschap gebaseerd op traditie en worden ook gedreven door vernieuwing in de kunst. De kunstenaars zijn net zo veelzijdig als het werk dat ze maken. De schilders gebruiken olieverf, aquarel en acryl of maken grafisch werk zoals houtsneden, etsen en tekeningen. Onder de beeldhouwers varieert het werk van keramiek tot bijvoorbeeld houten, marmeren en bronzen beelden of werk in gemengde technieken.

 

Wat willen we?
Doel van AKKA is te laten zien hoe sterk en divers het werk van de leden is. We geloven in de kracht en de noodzaak van de kunst in onze maatschappij. Door het onderlinge contact wordt het creatieve proces gestimuleerd. AKKA biedt de leden een platform om gezamenlijk activiteiten te ontplooien. Die variëren van onderlinge atelierbezoeken, het organiseren van lezingen en workshops tot het houden van exposities.

 

Wat doen we?
Dankzij de inzet en contacten van onze leden zijn er vanaf de oprichting veel mooie exposities georganiseerd in binnen- en buitenland. Zie hiervoor het Expositie-Archief op deze site. Het leidde bij ons eerste Lustrum in 2021 ook tot een prachtige overzichtsexpositie in Pictura (Groningen) met het werk van onze leden. Maar AKKA wil de komende jaren breder, verder. Om dit te bereiken legt de vereniging graag contacten met galeriehouders, culturele instellingen en andere kunstlievende organisaties.

Heeft u vragen over AKKA dan kunt u deze stellen via het contactformulier. Aanmelden als nieuw lid kan door het sturen van een mail naar Hans van Berkel (penningmeesterakka@gmail.com).

 

Ons bestuur
Marieke Laverman (voorzitter);
Jacomijn Steen (secretaris) secretariaatakka@gmail.com;
Hans van Berkel (penningmeester/ledenadministratie) penningmeesterakka@gmail.com;
Margriet Kroeze (expositiecommissie) akkaexposities@gmail.com.

 

bottom of page