top of page
Actuele AKKA exposities

Expositie ‘Het Theater en de Verbeelding’ in Salon vanBeresteyn Veendam
 
Een bijzondere thematentoonstelling door leden van kunstenaarsvereniging AKKA en leden van De Fotolocatie Groningen.
 
Opening 14 september 2019 om 17.00 uur.
 
Preview op 7 september 2019 tussen 13.00 en 17.00 uur. Enkele deelnemers zullen zich daar (met hun werk) presenteren op de Oetmarkt in vanBeresteyn.
                    
Einde tentoonstelling op 26 maart 2020
 
AKKA verzorgt al enkele jaren tentoonstellingen in de Salon van Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. De Salon aan de marktzijde is de vaste expositieplek voor de leden van de kunstenaarsvereniging AKKA.
 
De serie tentoonstellingen wordt nu bekroond met de expositie ‘Het Theater en de Verbeelding’. Om een boeiende en veelzijdige tentoonstelling te kunnen maken, waarin de schilder- en beeldhouwkunst zich spiegelt aan de fotografische kunst, zijn AKKA en De Fotolocatie Groningen (voorheen de Foto-Academie) een samenwerking aangegaan. De Fotolocatie is een particulier opleidingsinstituut voor fotografen. Als voorbereiding (sinds januari 2019) zijn voor de deelnemers inspirerende lezingen gehouden door Anthon Meijssen van De Fotolocatie.
22 schilders, 6 fotografen en 5 beeldhouwers zullen naar verwachting een grote hoeveelheid kunstwerken vervaardigen. De samenwerking van deze drie kunstdisciplines zal een zeer gevarieerde en boeiende tentoonstelling opleveren. De opleidingsgraad van de deelnemers staat garant voor diepgang en kwalitatief uitstekend werk. Deze tentoonstelling mag voor Veendam en Oost Groningen gerust bijzonder worden genoemd.

 

Deelnemende kunstenaars (FL) Fotolocatie Groningen; overige deelnemers AKKA: 
Aaltje van der Velde, Ada Brokaar, Annelies Reuter, Annet Eveleens (FL), Anthon Meijssen (FL), Bas Nijenhuis, Beitske Sikkema, Diane Brodie, Elise d Hont, Erna Kroezen, Frans Fazzi FL), Gerrit Veldhuis, Gonneke van Echten, Hana Hoekstra-Vendlová, Heidi Jonker (FL), Jeanette Z. Jipping, Juli Dake, Liesbeth Bunnink, Marianne Ter Maten, Marieke van den Berg, Martha Asman, Mineke Gravers, Peter Tholen, Sabine Mulder, Sieuwke Ronner, Sonja van der Veen-Beuzekom, Thea Ripke (FL), Titia Beukema, Trix Folkers, Walpurgis Meijers (FL), Cindy Sporkel, Machteld Kee, Monika Gerritsen.

Lezingen
Tijdens de loop van de tentoonstelling ’Het Theater en de Verbeelding’ zijn er drie publiekslezingen. Deze gaan over de overlappende cultuurgeschiedenis van theater, schilderkunst en fotografie. De leidraad is het contrast tussen de emotionele en de rationele benadering van de beeldende kunst. Bekend uit de ontstaansgeschiedenis van het theater en de filosofie van Nietzsche.
 
Dinsdag 15 oktober 2019
‘Fotografische schilderkunst of schilderkunstige fotografie’
 
Dinsdag 14 januari 2020
‘Theater en Schilderkunst’
 
Dinsdag 3 maart 2020
‘Over links en rechts in de beeldende kunst’
 
De lezingen worden verzorgd door Anthon Meijssen, docent aan Fotolocatie Groningen en beeldend kunstenaar, en zijn onderdeel van de vanBeresteyn Academie.
Aanvang 20.15 uur | Kosten € 11,00 per persoon (inclusief koffie). Kaarten zijn te bestellen via www.vanberesteyn.nl

bottom of page