top of page
Salon-vanBeresteyn-II_edited.jpg

Salon vanBeresteyn

Salon vanBeresteyn is gevestigd in cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn in Veendam. Sinds 2018 organiseert AKKA in samenwerking met vanBeresteyn meerdere exposities per jaar waar AKKA leden exposeren. Naast thema- exposities is er tenminste één keer per jaar een ‘vrij werk’ expositie. Ook is er jaarlijks een aparte expositie voor net afgestudeerde alumni van de Klassieke Academie. Zij krijgen de gelegenheid de Salon als podium te gebruiken voor een groepsexpositie en mogen hier zelf invulling aan geven.

 

Doel

Ons doel is om aantrekkelijke exposities te organiseren door AKKA leden. Exposities die aansluiten bij culturele of maatschappelijke activiteiten in vanBeresteyn of regio Veendam. We zetten ons actief in om via gerichte PR en organisatie van side-events de exposities in de Salon onder de aandacht te brengen bij landelijk en regionaal publiek. 

Expositie 'Het Kinderboek in Beeld' - 4 oktober t/m 9 januari 2024 

AKKA Kunstenaars en de Bibliotheek Veendam vieren samen de opening van de Kinderboekenweek met een nieuwe expositie in Salon vanBeresteyn van 4 oktober 2023 t/m 9 januari 2024. Deze bijzondere expositie met als thema “Het Kinderboek in Beeld”, brengt kunstwerken samen die geïnspireerd zijn op kinderliteratuur. 
De expositie is het resultaat van een samenwerking tussen de kunstenaarsvereniging AKKA en de bibliotheek Veendam met als doel de magie van kinderboeken tot leven te brengen door middel van kunst en zo jonge kinderen te enthousiasmeren in meer leesplezier en creativiteit. Bezoekers van de expositie kunnen zich onderdompelen in een wereld vol verbeelding. Elk kunstwerk is geïnspireerd op een persoonlijk favoriet kinderboek van de kunstenaar. Van kleurrijke schilderijen, illustraties tot driedimensionale sculpturen, deze expositie biedt een artistieke kijk op bekende verhalen. 
De expositie wordt op 4 oktober 2023 om 16:00 uur geopend door de Drentse kunstenaar en kinderboekenillustrator Geert Oldenbeuving met muzikale omlijsting Bert op ’t Ende als Sparky Plucker uit zijn theatersolo ‘Showtime!’ 
Naast AKKA-kunst is er gedurende de Kinderboekenweek, van 4 t/m 15 oktober, een pop-up expositie van kinderkunst gebaseerd op het boek “Het Muizenhuis” van Sam en Julia met als decor uniek handgemaakte muizenhuizen. 
De toegang is gratis. Mis deze kans niet om kunst en literatuur samen te zien komen! 
Deelnemende kunstenaars: Linet Battjes, Maartje Bezemer, Olga Bijzitter, Susan Ekkel, Alma Ficchì, Suzanne Heijligers, Ine Hoeijenbos, Jeannette Jipping, Fleur Krist, Janey Eliza Robertson, Ella de Ronde, Paulien Sprenger en Peter Tholen. 

Team vanBeresteyn

Alma Ficchi, Linet Battjes, Suzanne Heijligers en Maartje Bezemer (mail: svbakka@gmail.com)

Locatie en bereikbaarheid

Galerie Salon vanBeresteyn is dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden van het cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn. Museumplein 5A, 9641 AD Veendam. De ingang is via het Grand Café. Salon vanBeresteyn is toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. 

Als u de Salon bezoekt zijn er dichtbij ruim voldoende gratis parkeerplaatsen en enkele parkeerschijfzone (max. 2,5 uur parkeren op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur).

bottom of page