top of page
Petra van der Wel

Petra van der Wel

Anneke van der Weij

Anneke van der Weij

Eindexamen 2018. 'Mijn werk bestaat uit schilderijen en tekeningen (houtskool, krijt). Ik schilder met olieverf, acryl, eitempera en aquarel. In mijn werk wil ik de ruimte en het licht om ons heen verbeelden. Ik ben geboeid door verlaten ruimten, op de grens tussen stad en natuur. Het gaat mij om de impressie; graag wil ik voor de toeschouwer ruimte laten voor zijn eigen waarneming en ideeën. Ik schilder graag met een losse toets'.

Marianne Wilkens

Marianne Wilkens

Eindexamen 2016. Techniek: schilderen (olieverf, eitempera). ‘Mijn onderwerpen vind ik buiten in de natuur. Ik heb me gespecialiseerd in gelaagd schilderen. Het liefst schilder ik met eitempera. De verf heeft een fluweelachtige verfhuid en is daardoor erg geschikt om de sfeer en rust, die mijn onderwerpen uitstralen, weer te geven.’

Ina Zweverink

Ina Zweverink

Examen 2022. ‘Door het gebruik van kleuren en vlakken creëer ik een zo ruimtelijk mogelijk beeld waarmee ik alle vrijheid ervaar uitdrukking te geven aan mijn innerlijke belevingswereld. Mijn werk is met acrylverf op papier geschilderd. Papier geeft mij de mogelijkheid, mede door de gelaagdheid die ik erin aanbreng, de kleuren te laten resoneren. Het gebruik van kleur is essentieel in mijn werk’.

Koosje Zomer

Koosje Zomer

Eindexamen 2017. Techniek: schilderen (acrylverf, olieverf, aquarel), tekenen (houtskool, pastel), gemengde technieken. ‘De seizoenen zijn voor mij de grootste bron van inspiratie. Die schilder ik meestal op ‘eigen erf ‘ naar waarneming met olieverf en paletmes. Met olieverf werk ik alleen buiten, in het atelier schilder ik monumentaal werk met acrylverf. De inspiratiebron is dan nog steeds werk dat ik buiten gemaakt heb, maar het gaat verder over je balans zoeken en vinden.

bottom of page