top of page
Gonneke van Echten

Gonneke van Echten

Eindexamen 2016. Techniek: beeldhouwen, installaties maken. ‘Ik ben een ‘wereldjesbouwer’. Mijn inspiratie is meestal gebaseerd op eigen ervaringen en herinneringen. Hierbij lopen fantasie en werkelijkheid door elkaar en is humor een belangrijk gegeven. Mijn werelden toon ik op velerlei manieren, zoals in maquettes, installaties en film (animatie). Momenteel werk ik veel met figuren van ijzerdraad in een bepaalde omgeving, op klein formaat.’

Susan Ekkel

Susan Ekkel

Eindexamen: 2019 techniek: schilderen ( olie- en acrylverf) en tekenen. Op mijn 11e tekende ik m’n eerste houtskool- en conté tekeningen: een zelfportret heb ik nog. Nu maak ik schilderijen, waarin mens en dier centraal staan, vanuit wat mij opvalt en inspireert: karakter, licht, passie, vertedering.. Voor mij als saxofonist en liefhebber van klassieke muziek draait het om tonaliteit, harmonie, intensiteit. Kortom sfeer, die versterkt wordt door met losse toets op marouflé te werken.

Sara van Epenhuysen

Sara van Epenhuysen

Eindexamen 2010. Techniek: schilderen (olieverf, eitempera). ‘Ik schilder figuratief en breng dingen, zoals stoelen, trappen, bomen, riet herkenbaar in beeld. Toch zijn die verschillende objecten voor mij niet het thema van mijn schilderijen. Ze zijn voornamelijk lichtvangers en ze doen mee in een spel van patronen over het hele beeldvlak heen. Terwijl ik aan het schilderen ben richt ik me op patronen van vormen en kleuren en op de ritmen die mij daarbij opvallen.’

Ferenc Erdok

Ferenc Erdok

Eindexamen 2021. Techniek: schilderen (olieverf) In mijn schilderijen creëer ik scènes geïnspireerd op videogames, mijn andere grote passie naast het schilderen. Ik geef er een humoristische twist aan door een naaktmodel in deze geschilderde digitale landschappen te plaatsen. Mijn schilderijen zijn groot van formaat en ik gebruik een gesatureerd kleurenpalet. Ik hoop de kijker zo mee te voeren in deze gekke werelden.

Alma Fichi

Alma Fichi

Alma Ficchì, eindexamen 2021 Techniek: schilderen, tekenen, gemengde technieken, diverse materialen. Haar werk is een samensmelting van klassiek figuratieve schilderkunst en experimentele technieken. Hieruit ontstaan herkenbare en soms ook vervreemdende beelden. De composities veelal in beperkt kleurenpalet, met open of niet geheel uitgewerkte delen nodigen de toeschouwer uit zichzelf te spiegelen. Haar werk verbeeldt het cyclische en universele van het leven.

Trix Folkers

Trix Folkers

Eindexamen 2018. Techniek: schilderen. ‘Mijn werk is figuratief en bestaat uit landschappen, interieurs en ook portretten. In composities laat ik licht en donker (schaduw) graag een rol spelen. Samenhang in kleurgebruik vind ik belangrijk en meestal neem ik een beperkt palet als uitgangspunt. Sfeer wordt wel vaak als een opvallend kenmerk van mijn schilderijen genoemd. Ik wil iets overbrengen op het doek van mijn verwondering bij bepaalde beelden of scènes.

bottom of page