 Julia DakeEindexamen: 2011. Techniek: schilderen.
‘Ik schilder het liefst gelaagd en meestal met beperkt palet. De gelaagdheid zorgt ervoor dat een schilderij diepte gaat suggereren. Lichtinval, sfeer of verstilling vind ik belangrijk.’ |  Angelique van DalfsenEindexamen 2017.
Techniek: schilderen (olieverf), tekenen (pastel).
‘Ik ben gefascineerd door mensen en hun emoties, vooral emoties die je liever niet laat zien aan je omgeving, zoals eenzaamheid, verlatenheid en kwetsbaarheid. Ik wil de lichte en donkere kant van mensen kleur geven. Soms breng ik de verf pasteus aan en soms heel schraal. Ik schilder graag met grove, losse toets .’ |  Ellen van der DeenEindexamen: 2013 Techniek: schilderen (olieverf, acrylverf, aquarel, eitempera); diverse technieken.
Ik streef naar eenvoud en broosheid in mijn werk. Mijn thema’s zijn zeer divers . Op dit moment ben ik bezig met plafondschilderingen in olieverf. Ik heb hiervoor in mijn tuintje planten met eetbare bloemen gezaaid om hiervan voorstudies te maken, die ik kan gebruiken voor een plafondschildering in de keuken. |
---|
 Ellen DijkhuisEindexamen 2013. Techniek: schilderen (olieverf, acrylverf), gemengde technieken.
‘In mijn werk spelen sfeer en kleur een belangrijke rol. Naast de mens en zijn omgeving is theater een grote inspiratiebron voor mij. Ook een favoriet thema is het model, als onderwerp op zichzelf.
Door te werken met olieverf in dunne lagen over elkaar, steeds weer op zoek naar nieuwe, tere en geraffineerde kleurencombinaties, ontstaat een subtiele kleurgelaagdheid die de gevoeligheid van mijn werk benadrukt. |  Elvira DikEindexamen 2011.
Techniek: olieverf en gedigitaliseerde collages.
Mijn onderwerpen haal ik uit dingen die me raken. Meestal zit er een persoonlijke boodschap
in en wil ik er graag iets mee vertellen. Of het nu een verruïneerd stuk gebak is of de lichtval
in groene bladeren, het maakt niet uit. In principe is alles schilderbaar en bruikbaar voor dit
doel. |  Roelie DouwDe mens is altijd haar grootste bron van inspiratie geweest, omdat ieder mens vele facetten heeft en ze niet altijd eenduidig zijn. Door haar eigen sensitiviteit weet Roelie in haar portretten vaak de kern van een persoon te vangen. Haar schilderijen zijn hierdoor niet alleen gevoelig, maar tegelijkertijd ook krachtig.
Roelie houdt ervan als iemand in gedachten is of net even wegkijkt. Ook kan een terloopse blik naar de kijker haar erg intrigeren. Ze vindt subtiele expressies erg interessant. |
---|