top of page
Actuele AKKA exposities

Groepsexpositie - 29 juni t/m 11 augustus 2024 - galerie Autrevue - Heerenveen

AKKA-expositie van vrij werk van alumni Klassieke Academie
Galerie Autrevue, Woudsterweg 4, Heerenveen - 29 juni t/m 11 augustus 2024
Open op vrijdag, zaterdag (11-17 uur en zondag 12-17 uur (www.autrevue.nl)


Op deze groepsexpositie zie je vrij werk (schilderijen en beelden) van: Maartje Bezemer, Olga Bijzitter, Jannie Boelens, Sara van Epenhuysen, Mineke Gravers, Abel Groenewold, Pleun Procee, Cindy Sprokel, Marjet Visscher, Maya Vlaanderen, Antoinette Vunderink en Koosje Zomer. 
De vernissage is op zaterdag 29 juni tussen 11-17 uur en vanaf 14 uur zijn er verschillende kunstenaars aanwezig om met je over hun werk een geanimeerd gesprek aan te gaan. Je bent van harte uitgenodigd! I.v.m. de catering graag even aanmelden voor de opening via het contactformulier op www.autrevue.nl

Expositie 'Dit is kunst - 29 juni t/m 22 september 2024 - Museum Valse Kunst - Vledder

Vanaf 29 juni exposeren leden van AKKA in Museum Valse Kunst onder de naam 'Dit is kunst'. In deze zeer gevarieerde tentoonstelling kunnen bezoekers kennis maken met diverse kunstuitingen.
'Dit is kunst' is het antwoord van afgestudeerden van de klassieke academie op de vraag die dit jaar gesteld wordt in het Museum Valse Kunst: wat is kunst? Eeuwen lang zijn filosofen met deze vraag bezig geweest. Ze kunnen maar niet tot overeenstemming komen. Deze tentoonstelling maakt het simpel voor de bezoeker: de exposanten zijn allemaal kunstenaars, dus maken zij kunst. Een beetje filosoof weet dat dit een cirkelredenering is: Iets is kunst omdat een kunstenaar het maakt en een kunstenaar is een kunstenaar omdat hij kunst maakt. ......

 

Deelnemende kunstenaars zijn: Hans van Berkel, Hilda Bruinsma, Suzanne Heijligers, Ine Hoejenbos, Roxana Castro Kooi, Marian Kramers, Margriet Kroeze, Janneke Slot, Peter Tholen, Maya Vlaanderen en Koosje Zomer.

'Dit is kunst', te zien in Museum Valse Kunst in Vledder van 29 juni t/m 22 september. Meer info op site van MVK.

Solo-expositie Elise Madderom - 9 april t/m eind 2024 - Herberg Het Volle Leven  - Appelscha

In Herberg/vegetarisch restaurant Het Volle Leven in Appelscha zijn de houtdrukken van Elise Madderom nog het gehele jaar te bewonderen.
De houtdrukken ontstaan door op een houtplaat een ontwerp te zetten en de gewenste delen uit te gutsen, daarna deze houtplaat in te rollen met inkt en op papier af te drukken. Door meerdere lagen over elkaar te drukken waarbij steeds meer weggesneden wordt uit dezelfde houtplaat ontstaan de reductie houtdrukken met meerdere kleuren.
Het vegetarisch eten is Elise met de paplepel ingegoten. Als derde generatie vegetariër met vier grootouders die in de jaren 20/30 van de vorige eeuw uit idealisme en respect voor het leven besloten vegetarisch te gaan eten. Dit maakt de expositie in herberg/ vegetarisch restaurant Het Volle Leven voor haar extra bijzonder.
De rustige ontspannende sfeer in de herberg en de prachtige locatie vormen een fraaie plek voor de mooie, ingetogen, levendige houtdrukken met muzikanten, natuur en vogels. Onderwerpen die Elise na aan het hart liggen.

Herberg Het volle Leven.

bottom of page