Actuele AKKA exposities
Expositie 'Muziek!' - 20 november t/m 15 januari 2023 - KunstCafé Appelscha

Zes leden van AKKA tonen prachtig werk op een mooie locatie in Appelscha: KunstCafé Appelscha (Van Emstweg 85, open op zaterdag en zondag van 13 - 18 uur.

Deelnemende kunstenaars:

* Olga Bijzitter – schilderijen;
* Susan Ekkel – schilderijen;
* Marian Kramers – schilderijen;
* Diana Roos – schilderijen;
* Cindy Sprokel – beelden;
* Jacomijn Steen – beelden.

Meer informatie op kunstcafeappelscha.nl.

'Inspiration of Nature' - 8 oktober t/m 18 december 2022 - Kasteel Groeneveld Baarn

Designer en Artist in Residence van Kasteel Groeneveld, Herma de Jong, heeft zes kunstenaars bij elkaar gebracht in de door haar georganiseerde tentoonstelling ‘Inspiration of Nature’. Bij deze tentoonstelling ligt de focus op materiaalgebruik met eenvoudige thema’s maar verdiept en met aandacht voor het materiaal. De kijker loopt op het eerste gezicht door een sobere zaal en op het tweede gezicht ontstaat er een rijkdom aan materialen. De terughoudendheid in kleur ontstaat door het winterlandschap waarop de kunstenaars zijn geïnspireerd.
Vier deelnemers zijn leden van AKKA, afgestudeerd aan de Klassieke Academie in Groningen. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de natuur en elkaar.

Marja Dijkstra (AKKA) laat imposante houtskooltekeningen zien waarin landschap, mysterie, subtiel spel van licht en donker, het uitgangspunt zijn om de kijker in een andere wereld mee te nemen.
Machteld Kee (AKKA) Haar werk is een blijvende zoektocht naar binnen gekeerd met een blijvend contact met de omgeving. De mens verbonden met de natuur maar tegelijkertijd ook vrij.
Cindy Sprokel (AKKA) Cindy maakt graag een combinatie van mens en vogel. De basis vormt vaak het menselijke model waaraan dierlijke uitingen worden toegevoegd. Bij al haar beelden vind je hergebruik van bestaande materialen terug.
Jacomijn Steen (AKKA) Werkt met het materiaal glas en door Herma is zij geïntrigeerd geraakt door het voorwerp hoed. In het thema zwart-wit is het glas het schitterende wit en zwart de stof van Herma. Yin en Yang die elkaar in evenwicht houden en versterken.
Barbara Houwers Haar keramische objecten zijn opgezet in grove toetsen witte of zware klei en hebben de ruige sporen van gereedschappen en de handen die de objecten hebben gevormd. Het zijn vazen uit de serie 'Roots'.
Herma de Jong heeft legère sculpturen ontworpen, deels geïnspireerd op de kunstenaars in deze tentoonstelling.

De tentoonstelling ‘Inspiration of Nature’ is te zien van 8 oktober t/m 18 december 2022 in kasteel Groeneveld, geopend, dinsdag t/m zondag van 11-17 uur (Groeneveld 2 3744 ML Baarn). Meer info: Kasteel Groeneveld.

Expositie 'Klaar? Af!' (Alumni 2022) - 17 augustus t/m 11 december - Salon vanBeresteyn Veendam

De alumni van de Klassieke Academie 2022 staan in de startblokken en tonen hun prachtige werk in de expositie ‘Klaar? Af!’ in de Salon vanBeresteyn in Veendam. Deze veelzijdige expositie is te zien van 17 augustus t/m 11 december, met werk van Maaike van Veen, Paulien Sprenger, Harrie Medema, Annette Hoolsema, Ina Zweverink, Fleur Krist, Marian Hangyi-Vos, Kayla van der Schuit en Edwin van der Veen.
De kunstenaars laten een verscheidenheid aan onderwerpen zien, dit aan de hand van persoonlijke thema's, waaronder dagelijkse rituelen, onrecht, zelfacceptatie, licht en beweging van het licht, eigen gecreëerde werelden, uitgevoerd in verschillende technieken.


Salon vanBeresteyn is de galerie in het Theatercomplex vanBeresteyn. Kunstenaarsvereniging AKKA treedt op als galeriehouder. De Salon is dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden van het cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn. Adres: Museumplein 5A, 9641 AD Veendam. De ingang is via het Grand Café en gratis toegankelijk.

Ontwerper van de poster is Ina Zweverink. Afbeelding op de poster is een detail van het schilderij ‘Linnenrek Zomertuin’ van Marian Hangyi-Vos.